Loviisan Lämpö Oy ja Nivos Vesi ja Lämpö Oy ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pukkilan ja Pornaisten kaukolämpöliiketoiminnan myynnistä 16.3.2022. Liiketoiminta siirtyy uudelle omistajalle 1.4.2022. alkaen. 

”Toivotamme kaikki Pornaisten ja Pukkilan kaukolämpöasiakkaat tervetulleeksi asiakkaiksemme. Aloitimme Loviisassa matkan kohti fossiilivapaata lämmöntuotantoa ja olemme sitoutuneet jatkamaan tätä tärkeää työtä myös Pornaisissa ja Pukkilassa. Päätavoitteenamme on tarjota kaikille asiakkaillemme toimintavarmaa, ympäristöystävällistä ja vastuullisesti tuotettua kaukolämpöä niin tänään kuin tulevaisuudessakin”, Loviisan Lämmön toimitusjohtaja Mikko Paajanen kertoo.

“Kaukolämmön toimitus asiakkaille jatkuu normaalisti eikä siihen tule katkoksia. Omistajanvaihdos ei myöskään edellytä mitään toimenpiteitä asiakkailta. Nivoksella on vahvaa paikallista osaamista, jota Loviisan Lämpö haluaa hyödyntää kaukolämpölaitosten ylläpidossa ja operoinnissa. Kaukolämpöasiakkaista pidetään siis jatkossakin hyvää huolta”, kertoo Nivos Vesi ja Lämpö Oy:n operatiivinen johtaja Kimmo Rintamäki.

“Pornaisten ja Pukkilan alueen kaukolämmön kehittäminen on saatu hyvälle alulle ja uskomme Loviisan Lämmöllä olevan työn jatkamiseen paremmat resurssit sekä vahva sitoutuminen tulevaisuuden investointitarpeisiin. He ovat Nivoksen lailla energia-alan aktiivisia toimijoita ja omaavat paljon kokemusta kaukolämpöliiketoiminnan kehittämisestä”, Rintamäki avaa myynnin taustoja.

Loviisan Lämpö jatkaa Pornaisten ja Pukkilan alueella työtä, jossa fossiiliset polttoaineet korvataan laitosinvestointien ja älykkään energiajärjestelmän kehittämisen avulla kokonaan kotimaisella bioenergialla. Jatkossa Nivos keskittyy entistä vahvemmin Mäntsälän alueen kaukolämmön ja päästöttömien energiaratkaisujen kehittämiseen, kuten maakaasuriippuvuuden vähentämiseen ja kotimaisen bioenergian sekä uusiutuvan energian osuuden lisäämiseen.

Lisätietoja

Mikko Paajanen p. 0400 320 908

Kimmo Rintamäki p. 0400 723 823