Yksityisille – Asiakkaille

Tarkkaa tietoa kaukolämmöstä.

Alta löydät tietoa kaukolämpöön liittyvissä asioissa kuten laitteet, muutostyöt, sopimusasiat ja raportointipalvelu.

Kaukolämpölaitteet

Loviisan Lämpö jakaa kaukolämpöä asiakkailleen kiertävän kuuman veden avulla, josta asiakkaan kaukolämpölaitteisto jakaa sen edelleen kiinteistön lämmöksi. Etäluenta mahdollistaa asiakkaidemme energiankulutuksen seuraamisen ja energiatehokkuuteen pyrkimisen. 

Normaalisti lämmönjakokeskuksen laitteisto ei vaadi erityistä huoltoa. Asiakkaan kannattaa kuitenkin seurata verkoston meno- ja paluuveden lämpötiloja eri vuodenaikoina. Oikeanlaiset säädöt mahdollistavat mahdollisimman pienen energiankulutuksen kiinteistössä. 

Laitteiston uusiminen

Onko tullut aika uusia kiinteistösi kaukolämpölaitteisto? Uusimalla laitteiston ajoissa pidät kiinteistösi kunnossa ja säästät lämmityskustannuksissa. Laitteiston käyttöikä on yleensä noin 25 vuotta.  Taloyhtiöissä laitteiston korjaus- ja uusimisvastuu kuuluu omistajalle. Omakoti- ja paritalon omistajat voivat hyödyntää kotitalousvähennyksen työn osuudessa.

Loviisan Lämmön kautta saat laiteuusinnan asiantuntijapalvelut veloituksetta. Asiantuntevuus varmistaa kustannus- ja energiatehokkaan uuden kaukolämpölaitteiston turvallisesti. 

Kaukolämmön muutostyö 

Mikäli kiinteistössä on muutostyön tarve mittauskeskukselle ja/tai kaukolämpöjohdoille, ota yhteyttä/jätä yhteydenottopyyntö täältä

 

Sopimusasiat

Mikäli sopimus täytyy irtisanoa, tulee siitä tehdä kirjallinen ilmoitus. Mikäli kiinteistön omistussuhde muuttuu, tarvitsemme niin ikään kirjallisen ilmoituksen asiasta. Ilmoitukseen tulee liittää tieto muutoksen ajankohdasta omistussuhteen vaihtuessa.

Sähköinen raportointi

Maksuttoman raportointipalvelumme kautta saat selville kiinteistösi energiankäytön ja katsot sopimus- ja laskutustietojasi.

Sähköinen raportointipalvelumme on toistaiseksi Porvoon Energian järjestelmän alaisena.